כלים של משתמש

כלים של אתר


miflaga:מצע.חינוך

הבדלים

כאן מוצגים ההבדלים בין הגרסה שנבחרה והגרסה הנוכחית של הדף.

קישור לתצוגה השוואה זו

גירסה קודמת בשני הצדדים הגירסה הקודמת
הגירסה הבאה
הגירסה הקודמת
miflaga:מצע.חינוך [2006/07/23 19:04]
217.132.15.85
miflaga:מצע.חינוך [2013/11/06 23:47] (הגרסה הנוכחית)
שורה 3: שורה 3:
 == מצע המפלגה יתבסס על עקרונות הצדק, השוויון והאחווה == == מצע המפלגה יתבסס על עקרונות הצדק, השוויון והאחווה ==
  
-  * [[טכנולוגיה.בחינוך | טכנולוגיה בחינוך]] 
  
-  * הכפלת שכר ​המורים תוך 5 שנים. (כל הצהרה שאומרת "להכפיל" ​היא חסרת כל בסיס)  +  * הטלת החובה ללמוד לימודי ערבים בבתי הספר לבגרות בדומה לאנגלית. (שמחה וששון) 
-  * ביטול המעמד "​מרצה מהחוץ"​ במכללות. (לא פרקטי, חישבו ​על ההשלכות.) +  * [[מצע.דיון.שכר.מורים | הכפלת שכר ​המורים תוך 5 שנים. ]] 
-  * פתיחת מאזני האוניברסטאות וחלוקה הוגנת של המשאבים כך ששכר הלימוד ירד משמעותית. ​(מדוע החלוקה היום אינה הוגנת? רוב התקציב של האוניברסיטאות גם ככה הולך למשכורות של בעלי קביעות ואין אפשרות "​לתקצב"​ אותו.) +  * [[מצע.דיון.מרצה.מהחוץ | ביטול המעמד "​מרצה מהחוץ"​ במוסדות להשכלה גבוהה ​ותשלום מלא למתרגלים.]] 
-  * ביטול כל התשלומים לבתי הספר.+  * [[מצע.דיון.פתיחת.מאזני.אוניברסטאות | פתיחת מאזני האוניברסטאות וחלוקה הוגנת של המשאבים כך ששכר הלימוד ירד משמעותית. ​]] 
 +  * [[ביטול.תשלומים.בתיפר |ביטול כל התשלומים לבתי הספר.]]
   * פתיחת בתי ספר מקצועיים.   * פתיחת בתי ספר מקצועיים.
   * חידוש התוכניות להסבה מקצועית. ​   * חידוש התוכניות להסבה מקצועית. ​
-  * תקצוב החינוך ינתן באופן שווה לפי ילד, ולא לפי זרמי חינוך או גדלי כיתות. תקציבים לא שוויניים בחינוך יהיו לתלמידים בעלי קריטריונים הפועלים לרעתם כמו קשיים בלימודים , הכנסה נמוכה של המשפחה,​ בעיות בריאות וכו'​.  +  * תקצוב החינוך ינתן באופן שווה לפי ילד, ולא לפי זרמי חינוך או גדלי כיתות. תקציבים לא שוויניים בחינוך יהיו לתלמידים בעלי קריטריונים הפועלים לרעתם כמו קשיים בלימודים,​ הכנסה נמוכה של המשפחה,​ בעיות בריאות וכו'​.  
-  * הכרה בחינוך ביתי כדבר חוקי, אולי תוך בקשת אישור הסמכהפיקוח מהמדינה ​(יש סתירה כאן - איך חינוך ביתי שהוא אינו פורמאלי יכול לעבור הסמכה ופיקוח?​) +  * [[מצע.דיון.חינוך.בית | הכרה בחינוך ביתי כדבר חוקי, אולי תוך בקשת אישור הסמכהפיקוח מהמדינה.]] 
-  * הפיכת המוסדות החינוכיים לדמוקרטיים יותר ​(איך? מדוע?) +  * הפיכת המוסדות החינוכיים לדמוקרטיים יותר. 
-  * שימוש במתודולגיות חינוך מעצימות,​ כמו פתרון בעיות עצמי, סימולציות מחשב, עבודה בקבוצות +  * שימוש במתודולגיות חינוך מעצימות,​ כמו פתרון בעיות עצמי, סימולציות מחשב, עבודה בקבוצות. 
-  * עידוד תוכניות בהן הורים וילדים מלמדים ילדים אחרים ​(כי להורים יש את כל הזמן שבעולם...) +  * עידוד תוכניות בהן הורים וילדים מלמדים ילדים אחרים. 
-  * עידוד יוזמות כמו ויקיפדיה,​ להגדלת התקשורת והידע החופשי באינטרנט ​(ויקיפדיה ודומיה לא זקוקים לעידוד ממשלתי,​ וכל התערבות ממשלתית כדוגמת "​עידוד"​ רק תזיק להם.) +  * עידוד יוזמות כמו ויקיפדיה,​ להגדלת התקשורת והידע החופשי באינטרנט. 
-  * חשיפת התלמידים לזרמי מחשבה שונים כדי לאפשר חינוך בבית הספר, ולא רק השכלה +  * חשיפת התלמידים לזרמי מחשבה שונים כדי לאפשר חינוך בבית הספר, ולא רק השכלה. 
-  ​+  ​* הצעה: העברת ההסמכה האוניברסיטאית ​ למתכונת [[מוסד מרכזי בוחן]], כמו בבגרויות ובפסיכומטרי.
  
 +  * [[טכנולוגיה.בחינוך | טכנולוגיה בחינוך]]
miflaga/מצע.חינוך.1153670645.txt.gz · מועד השינוי האחרון: 2006/07/23 22:19 (עריכה חיצונית)