כלים של משתמש

כלים של אתר


miflaga:בראשית
אתר לניהול קמפיין התוכנה החופשית

שלום לכולם.

אתר זה נועד לאפשר ניהול קמפיינים לשינוי חברתיים וחוקתיים במדינת ישראל. הרעיון המקורי היה לאפשר הקמת “ויקימפלגה” שהיא דרך מודרנית לשתף את הציבור בעיצוב מצע העשוי להשפיע על המפלגות.

באופן מקרי, יש לקהילת הקוד הפתוח נציגות בוועדה הלאומית לטכנולוגית חברת המידע והידע.

הוועדה הלאומית הוקמה בעקבות החלטת ממשלה. אין זו וועדה פוליטית אלא וועדה שנהגתה ומנוהלת על ידי פקידי רמי דרג. אנשים שטובת המדינה לרגליהם והם בעלי הכישורים, הידע והכוח ליישם את החלטותיהם. המטרה של הוועדה היא להבטיח למדינת ישראל את היכולת לצמצם את הפערים הדיגטלים. הוועדה כוללת וועדות משנות בעלות משימות מוגדרות. לדוגמא, גליה אלבין וניר ברקת מוליכים מהלך בו מימון התוכנית יתבצע באמצעות איגרות חוב של אירגון הבונד העולמי.

הציצו ברשימת החברים, קראו את המסמכים. זו וועדה חשובה שתשפיע באופן מכריע על עתיד החברה הישראלית. החלטותיה יתחילו להיות מיושמות כבר בתחילת השנה הבאה והן ייושמו עד שנת 2011.

אני, רם-און אגמון, חבר בתת הוועדה לשיתוף פעולה דיגטלי. כמו כן, דאגתי להביא לוועדה גם את ליאור קפלן ואת יעל טלמור.

ליאור קפלן הינו מפתח בהפצת הלינוקס דביאן. במסגרת זו, הוא התוודע לפרויקט אקסטרמדורה. פרויקט זה מקיף חבל ארץ בספרד ואיפשר לחבל הארץ העני ביותר בספרד לספק מחשב אחד לכל שני תיכוניסטים. המחשב הוא לא רק כלי לשיעורי העשרה, אלא חלק מכלי הלימוד של כל אחד מהתלמידים בחבל. מצגת על הפרויקט וסרט.

כאשר המחשב הוא כלי עבודה שוטף של התלמידים, כל תכני ההוראה משתנים. השיעורים אינם מבוססים על שינון מידע, אלא על חיפוש ידע, על סקרנות ורצון ללמוד. זו התשתית הפיזית. צריך גם תשתית מידע.

הקוד הפתוח הצמיח גם פתרונות לניהול ואירגון ידע. אחד מהם מציגה יעל טלמור.יעל טלמור היא מהיוזמים של פרויקט מיחשוב בית ספר ספר אורט בחצור הגלילית. כיום היא היוזמת והבונה של מערכת מידע חדשה האמורה לאפשר תהליך למידה בו המורים והתלמידים משתפים פעולה יחד בהכנת השיעורים ובלמידה.

ההזדמנות

אי אפשר להפריז בתיאור גודל האפשרות העומדת בפני קהילת הקוד הפתוח והחברה בישראל. שימוש בכלים פתוחים הוא בעל חשיבות מכרעת הן לאפשרות של אזרחי המדינה לעשות שימוש בטכנולוגיות חדשות, והן לכלכלה הישראלית. קיימים אינטרסים של חברות מסחריות, הרגלים ודעות קדומות העלולות להכביד ואף להכשיל את יישום הפתרונות שאנחנו מציעים.

ליאור ויעל מציגים רק חלק זעיר מהאפשרויות הגלומות בתפיסות הפתוחות עבור החברה הישראלית.

זו היא הפעם הראשונה בה וועדה מקצועית של משרד האוצר אמורה לטפל בנושא החינוך והפער הדיגטלי תוך התווית תוכנית רב שנתית. אין מדובר על וועדה האמורה לייצר רק ניירת, אלא על וועדה המסוגלת לדאוג למשאבים ולאמצעים על מנת להוציא את תוכניותיה אל הפועל. על מנת להבטיח מימוש הזדמנות זו יש צורך בפעולה רחבת היקף ומשמעותית של כל מי שיכול לתת כתף.

מה צריך לעשות
  • פניה לחברי כנסת, עוזרים פרלמנטריים, פעילים מפלגתיים, שרים.
  • פניה לראשי עיריות, ראשי מוסדות ציבור, אנשי חינוך - מנהלים, מורים, מנהלי מתנ“סים, מדריכי תנועות נוער, מדריכים קהילתיים.
  • פניה לעיתונאים, מנהלי פורומים.
  • פניה לפעילים חברתיים ומעצבי דעת קהל.
  • כתיבה בפורומים, תגובות למאמרים.

המטרה בפניה היא לחשוף את הפתרונות של אקסטרמדורה ושל מכון ויה על מנת להציג את ההבטחה הגלומה בקוד הפתוח לכולנו. צריך לענין את הציבור הרחב בפתרונות שלנו ולעורר בו את הרצון לפנות לרמות מעליו כדי שיספקו לו מידע. ההצעות שלנו הינן הצעות אשר נידונו בוועדה וניתן לספקן.

מה עוד צריך לעשות?

הכוח ברשת הוא כוח לכל דבר ועניין. על מנת לצבור כוח ברשת, יש להפוך את האתר הזה לאתר שכל מי שיחפש את המילים “פער דיגטלי”, “וועדה לצימצום הפער הדיגטלי” ומילים רבות נוספות כמו “עתיד המיחשוב במדינת ישראל” “פרויקטים לצימצום הפער הדיגטלי” וכו' יגיע לכאן. כל מי שיש לו בלוג או אחראי על אתר מתבקש לשים קישור לאתר הזה תחת אחת המילים הללו. כל מי שיש לו ידע בעריכה, או רעיונות נוספים מוזמן לבצע שינויים ולשפר את הדף הזה.

מי שרוצה ליצור אתר דומה שיוקדש לנושאים אלו או אחרים, מוזמן. האתר הזה הוא רק ויקי, אם יש למישהו משהו מרשים יותר, שיתניע אותו וישים כאן קישור.

הוועדה הוקמה לפני שלושה חודשים. בעוד שלושה חודשים יהיו מסקנות ראשוניות ותותוינה דרכי הפעולה. הזמן הולך ואוזל. למעשה, אין לנו בכלל זמן, אין כמעט משאבים, אין כמעט כוח אדם, ויש הזדמנות שהיא ענקית עבור כולנו.

מאמרים

מקומות לשאוב מהם רעיונות לפעולה - עמותות, ידיעות וכו' שיכולות לעזור לסמן מטרות לפעולה

קישורים למסמכים

אתרים ישראליים לתכנה חופשית

חברות בישראל הנותנות שירותי לינוקס לשוק הביתי

חברות בישראל הנותנות שירותי לינוקס לעסקים

הויקי מפלגה המקורית

miflaga/בראשית.txt · מועד השינוי האחרון: 2013/11/06 23:47 (עריכה חיצונית)