כלים של משתמש

כלים של אתר


supernova:הקלף_של_בייג_ין

הקלף של בייג'ין

נדרש להציע שיר שיתאים לקלף. באם אתם מעוניינים אתם יכולים להציג עד שלושה וורסיות - לדמות, לפרוטגוניסט ולאנטגוניסט. באם אתם מציעים שיר - הוסיפו את הדברים שעל פיו בחרת בשיר - מה הם אומרים ומה הם מייצגים.

מה אתם יודעים?

  • שזה קשור לבייג'ין
  • שזה העובר השלישי (ילד נוסף? נשמע סביר)
  • שיש לזה קשר או לניו יורק או ברלין
  • מה עוד?

גולה מציעה:

-יש כאן הרבה מחשבות שלי, פשוט זרמתי עם השיר והנושא. תרגישו חופשיים להגיב.

All Along The Watchtower

אקדים ואומר שמהרגע שעלה עניין הפיות והשירים, וכשדובר על זה שcavers טובים לפיות קפץ לי השיר הזה. ברשימות אינטרנטיות שונות הביצוע של הנדריקס לשיר נחשב ל-caver הטוב שנעשה אי פעם.

אצטט מוויקיפדיה על המילים של השיר: “at the conclusion of the last verse, it is as if the song bizarrely begins at last, and as if the myth began again.”*

הפתרון של השיר לא נמצא בתוכו, הוא מתאר מצב או בעיה ומציג שתי דמויות אניגמטיות. יש תחושה בשיר שאינך מבין לחלוטין את הכל (הצמתה?), יש רצון להשתחרר, יש התייחסות לבעלי עוצמה (נסיכים). בסופו מתקרבות אל מגדל השמירה (והינה אנחנו גם מתחברים יפה אל בופסי) דמויות הרוכבים, ושם, בתחושה הדרמטית הזאת השיר מסתיים. למעשה, כפי שאומר כריסטופר ריקס, שם בעצם הסיפור מתרחש. הרגע בו אנחנו נכנסים.

השיר כמובן אינו בעברית, אבל ישנה התייחסות (שוב בוויקיפדיה) להיותו התייחסות לספר ישעיה:


א מַשָּׂא, מִדְבַּר-יָם: כְּסוּפוֹת בַּנֶּגֶב, לַחֲלֹף, מִמִּדְבָּר בָּא, מֵאֶרֶץ נוֹרָאָה. ב חָזוּת קָשָׁה, הֻגַּד-לִי: הַבּוֹגֵד בּוֹגֵד, וְהַשּׁוֹדֵד שׁוֹדֵד, עֲלִי עֵילָם צוּרִי מָדַי, כָּל-אַנְחָתָה הִשְׁבַּתִּי. ג עַל-כֵּן, מָלְאוּ מָתְנַי חַלְחָלָה–צִירִים אֲחָזוּנִי, כְּצִירֵי יוֹלֵדָה; נַעֲוֵיתִי מִשְּׁמֹעַ, נִבְהַלְתִּי מֵרְאוֹת. ד תָּעָה לְבָבִי, פַּלָּצוּת בִּעֲתָתְנִי; אֵת נֶשֶׁף חִשְׁקִי, שָׂם לִי לַחֲרָדָה. ה עָרֹךְ הַשֻּׁלְחָן צָפֹה הַצָּפִית, אָכוֹל שָׁתֹה; קוּמוּ הַשָּׂרִים, מִשְׁחוּ מָגֵן. {ס}

ו כִּי כֹה אָמַר אֵלַי, אֲדֹנָי: לֵךְ הַעֲמֵד הַמְצַפֶּה, אֲשֶׁר יִרְאֶה יַגִּיד. ז וְרָאָה רֶכֶב, צֶמֶד פָּרָשִׁים–רֶכֶב חֲמוֹר, רֶכֶב גָּמָל; וְהִקְשִׁיב קֶשֶׁב, רַב-קָשֶׁב. ח וַיִּקְרָא, אַרְיֵה–עַל-מִצְפֶּה אֲדֹנָי, אָנֹכִי עֹמֵד תָּמִיד יוֹמָם, וְעַל-מִשְׁמַרְתִּי, אָנֹכִי נִצָּב כָּל-הַלֵּילוֹת. ט וְהִנֵּה-זֶה בָא רֶכֶב אִישׁ, צֶמֶד פָּרָשִׁים; וַיַּעַן וַיֹּאמֶר, נָפְלָה נָפְלָה בָּבֶל, וְכָל-פְּסִילֵי אֱלֹהֶיהָ, שִׁבַּר לָאָרֶץ. י מְדֻשָׁתִי, וּבֶן-גָּרְנִי: אֲשֶׁר שָׁמַעְתִּי, מֵאֵת יְהוָה צְבָאוֹת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל–הִגַּדְתִּי לָכֶם. {פ}


התמונות הקשות ללא ספק מתאימות, צירי לידה מבהילים (מתאים לגם לעובר וגם לתהליך ילידת המצמית מתוך התפוח), האכילה והשתייה והמלחמה בין שתי אלוהיות העברית (מחוקקים/אצילים) והבבלית(פורמים/מצמיתים). העובר יושב בתוך המצפה (כמו ברחם). במידה מסוימת הוא מנוע מלפעול עד שמגיע הרגע הרלוונטי (יגיעו הרוכבים). ההוראות שמגיעות מקדמת דנן (ספר ישעיהו) הן המתנה לבשורה המשמחת בדבר נפילתה של בבל (השמדת המצמית), אבל מאחר שאנחנו האלים ומאחר שקימת התיחסות למקור היגד עצמו (“כִּי כֹה אָמַר אֵלַי, אֲדֹנָי”) יש מקום לשינוי המסר עצמו.

אפשר לקחת את הפרשנות גם לכיוון בייג'ין 1921 . השחיתות הפושה היא של טנסי, זה שיושב במצפה (כי זה מה שהיא הייתה, לפחות אז) ומשטר האימה שבו אצילים שונים לא מעיזים לדבר בקול רם מידי על המצב. והנה מתקרבים שניים (מרלין ושמעון) שעומדים לשנות את המצב (כל אחד בלווית חבריו).

ביג'ין

ביג'ין עבורי היא טנסי, וספציפית 1921. קשה לשכוח את הפינלה של העונה הקודמת (לאלו מאיתנו שהיו שם…P:). טנסי הוא כנראה הפרוטוגוניסט הגדול ביותר שלנו בימים אלו. מצד שני אוגי וסבתא הם שני פרגמנטים חשובים שלו שדווקא מאד משוייכים אלינו. הפרגמנטציה הזאת מזכירה בנסיבות הללו את הפיצול הספציפי של טנסי/שמעון/מרלין. השודד/בוגד (בישעיהו) או הגנב והג'וקר בשיר יכולות להתאים למי מהשלישיה. בבגידה מרלין האשים את טנסי וטנסי האשים אותו בחזרה. השודד או הגנב יכול להיות מרלין, שבא לחמוס, טנסי שחמס את העולם או שימעון שבא עם החברה שלו (אנחנו) לחמוס גם מטנסי וגם מכולם (מחטף!)הג'וקר יכול להיות שמעון (שקר) או כל גורם מפתיע.

אנחנו זקוקים לטנסי. גם כי אנחנו רוצים להעיף אותו מהעולם וגם כי יש לו גישה לזרמים. החזרה למקום שבו היה לו ולאציל הקודם לקאליבן נקודת חיבור היא חלק מהמקפצה שהשיר מהווה. השיר עצמו הוא שיר ישן וגם ה-cover שלו ישן - זה מחזק התייחסות לרגע בעבר. אצטט שוב מוויקיפדיה אמירה של דילן עצמו:

As with the third verse of “The Wicked Messenger”, which opens it up, and then the time schedule takes a jump and soon the song becomes wider… The same thing is true of the song “All Along the Watchtower”, which opens up in a slightly different way, in a stranger way, for we have the cycle of events working in a rather reverse order.“

כאן גם נמצא הקישור לנוי-יורק וברלין. ככל הידוע לנו אלו המיקומים של טנסי ומרלין בימינו.

על הוידיואים

ה-covers שבחרתי שניהם חדשים יחסית, לאו דווקא בביצוע המוזיקלי אלא במובן ששניהם קטעים מתוך סרט/סדרה בני ימינו:

קישרתי דוגמא מכל אחד, אבל יש כמובן יותר מאחת. ל-watchman, לדוגמא, ראיתי שלוש, הראשונה (אותה קישרתי) היא ממש מהסרט עצמו, כולל הנמכות בסאונד, ודיבורים. לי זה נשמע כמו מקור של מגבלות - לא שאני ממש סגורה על מה זה אומר. זה בטח אומר משהו אחר מלבחור בגירסה שמציגה רק את הסמיילי המוכתם של ה-Comedian(סאונד מצויין) או את זאת שהיא עריכה של קטעים מן הסרט (אולי טריילר, וגם סאונד סבבה). בקיצור אני לא מתחייבת לוידיואים עצמם - כך שבתגובותיכם (ההמוניות) אתם מוזמנים להתיחס לעיניין.

אגב, לזמן כתיבת שורות אלו לא בדקתי סופית האם בשניvם מדובר בגירסה של הנדריקס (אני עייפה). אני רק אציין שבשעה שהנדריקס הוא אולי ה-cover הכי מפורסם, הרי שביצועים מאוחרים יותר הם למעשה -covers לגירסה שלו, ולא לזו של דילן.

בטלסטר גלקטיקה

הינה אנחנו קושרים את טנסי לעולם הדינוזאורים בסמטריה יפה של מה שהוציא אותך משם (בטלסטר גלקטיקה) הוא בעצם גם מה שהכניס אותך פנימה. רצוי לציין גם שהשיר המקורי של עולם הדינוזאורים, היה שיר של הרס עצמי. אבל בתוכנית שלנו, אם המסטיק שאנחנו יוצרים סביב התפוח נועד להאכל על ידי הפורם בכדי שהוא יצליח לצאת החוצה ולהשתחרר, ההרס העצמי הזה הוא דווקא דבר חיובי.

השיר שובר את המציאות בשתי רמות: לדמויות הוא שובר את אשליית האנושיות ומעמת אותן עם העובדה שהן ציילונים ולצופה הן שוברות את ההפרדה בין עולם הסדר לעולם שלנו. כלומר יש כאן משהו ממסטיק אחד שמגיע למסטיק אחר.

השיר מתיחס לחמשת הציילונים האחרונים (אנחנו וטנסי?), אלו שנדרשים לפעול על מנת להביא לידי מימוש את התוכנית הגדולה.

Watchman

הסצנה היא זו בה night owl ו-rorshach הולכים לבקר את אוזימנדיוס (שלום סבתא!) במקום שלו. המטרה המוצהרת שלהם היא להתעמת איתו. במובן מסויים הם נכשלים, במובן אחר התוכנית הגדולה להצלת העולם הצליחה. אוזימנדיוס הוא טוב (גיבור על) שהוא רע (בוחש וזומם חורבן) שהוא טוב (במטרה להציל את העולם). ומלבד הקישור הברור לטנסי (דרך פרגמנט מאד חיובי) יש קישור ברור לקאליבן ומשם לאירגון שחמט עצמו.

נקודה מעניינת נוספת היא הגורם שאוזימנדיוס נאלץ להרחיק מחוץ לעולם שלו על מנת להצליח - דר' מנהטן (שלום לך האציל הניו-יורקי הלא חביב עלינו). זה מסתדר נפלא עם החלק השני, זה של בטל סטר גלקטיקה, שהוא המקום אליו למעשה הפרגמנן הזה מוגלה.

הסרט עצמו הוא עיבור לקומיקס, כך שמדובר ב-cover מוזיקאלי ביצירה שהיא עיבוד למדיה אחרת.

פרוטוגוניסט - אנטגוניסט

על פניו watchman הוא שיר הפרוטוגוניסט וגלקטיה של האנטגוניסט. אלא שבצורה מובהקת יש לנו כאן העמדה לא של שני חלקים מתנגדים אלא שני חלקים משלימים (שהיסטורית, עוד מעידן “מחלוקת” נקראים אנטגוניסט ופרוטוגוניסט). אנחנו מנסים ליצור פיצול - והחלוקה היא כאן: לעולם קטן ומצ'וקמק ולעולם חדש וטוב.


*English Literature professor Christopher Ricks '' שמעון מבקש שנאמר פרוקטוגוניסט במקום פרוטוגוניסט

הערות של המנחה

1. שיר מצוין. כבר הרבה זמן הוא נמצא ברשימה המצומצמת של שירים שצריך להכניס, כך שמצוין שבחרת בו. גם השיר וגם הבצוע מבריקים. בכלל, עבודה יפהפיה על השיר וכל הקשור אליו. אני אוסיף עוד כמה הערות קטנטנות.

2. מילים: http://www.lyricsfreak.com/j/jimi+hendrix/all+along+the+watchtower_20071646.html

3. גרסה מקורית של בוב דילן: http://www.youtube.com/watch?v=BzanOzyqgas

4. קישור לוויקי באנגלית: http://en.wikipedia.org/wiki/All_Along_the_Watchtower

5. קישור לוויקי בעברית: ???? גולי, מהיכן כל הציטוטים האלו? הם נהדרים (במיוחד הקישור לתנ”ך), אולם מהיכן הם?

6. גרסת הכיסוי/מקור של גימי הנדריקס

  • לא מופיעה אצל גולי.
  • ההתייחסות אל הקאוור היא שהוא יותר חשוב מהמקור. זו אכן התייחסות למקור, אולם ככזה שהיה בעבר. ההתייחסות בהווה היא כמובן אל יצירה שניה (ראה הערה על יצירה שניה בסעיף 7).

7. לגבי גרסת הכיסוי של באטלסטאר גלקטיקה

  • זו לא גירסה של הנדריקס.
  • זו גם לא הגרסה המקורית של בוב דילן
  • בגרסה הזו יש קו יפהפה של תופים. אני לא מזהה את המקור, למרות שהוא מאד מוכר לי. ויש ניחוח של מזרחיות בשימוש בכלי המיתר המסוימים (מישהו מזהה איזה כלי מיתר?). קו תופים חזק מבטא בדרך כלל אישיות חזקה של התבונה בעלת השיר. לניחוח של המזרחיות אין עדיין קטלוג בזכות עצמו, אשמח לרעיונות. הגרסה עצמה פשוט מצוינת, מי שלא עשה אותה.
  • מדובר בשילוב של שני מוטיבים. השיר בגרסה של XXX וכן עיבוד מתוך הסדרה.
  • לפיכך בדרך כלל מדובר בצורה.
  • נסיתי להסתכל בהערות ובמסביב של הוידאו ביוטיוב. הדבר היחידי ששמתי לב אליו כמעניין, הוא שזה חלק מסדרה של קאוורים שונים. הלינק לסדרה עצמה ביוטיוב הוא http://www.youtube.com/social/blog/Bm6YXj5eayA, כאשר זה מפנה לאתר http://www.reddit.com/r/coversongs/ שמכיל סדרה של מספר קאוורים. כלומר הייתה כאן מודעות לנושא של היות השיר קאוור, קיטלגו אותו ככזה, התיחסו אליו ככזה ומציגים אותו ככזה. לפיכך מדובר ביצירה המבוססת על יצירה אחרת. כלומר יצירה שניה. בדרך כלל הדבר מרמז על פיות או כוחות של פיות או שזה פשוט שיר של פיה.
  • ברור שהכל תלוי בזוית שאתה רוצה לפרש את השיר, אולם לא מצאתי בו יצירתיות שאפתנית. הוא מוצלח מאד, אולם הוא לא נראה כמו בסיס בצורה.
  • המגבלה היחידה שראיתי כאן, הוא בתאום בין החלקים מהסדרה לבין השיר. הדבר מבטא יותר צורה מאשר מגבלה. לכן הייתי מקטלג את השיר כצורה של צורה.
  • קטלוג השיר: צורה של צורה.
  • מעניין לשים לב, שההתחלה של הסדרה מתוארת בסרטון. אולם אין את הסוף. הסוף של השיר הוא פשוט כאשר גלקטיקה נעה יחד עם כל הצי קדימה (אלא אם מישהו מזהה את הקטע המסוים הזה כמיוחד). בכל מקרה הדבר מצביע על התחלה ברורה ללא סיום. שבהקשר הזה מתחבר היטב להצעה שזה יהיה המשך של השיר הקודם (באטלסטאר בגרסת הרקווים לחלום).
    • כפי שגולי ציינה - זה גרסה המתייחסת לסדרה מודרנית בת ימינו. לפיכך כלל השיר שבמקור הוא משנות הארבעים, עובר להיות בן זמננו וכן גם הפרוטגוניסט/אנטגוניסט.
    • גולי - את אומרת שהשיר מתייחס לחמשת הסיילונים האחרונים - את יכולה להסביר לי מה כוונתך? וכן להרחיב על הנושא שהשיר מעמת שתי מציאויות?

7. לגבי גרסת הכיסוי של ווטצ'מאן

  • זו גרסת המקור של ג'ימי הנדריקס
  • למעשה כל הקטע נלקח מתוך הסרט - שם עיבדו את השיר אל תוך הויזואל.
  • לפיכך הקטע מתייחס אל היצירה המקורית של הסרט עצמו. דבר שמרמז על בסיס חזק (היצירתיות) או צורה חזקה (לסרט יש צורה מוגדרת היטב - שעה וחצי של זמן, התחלה אמצע וסוף, דמויות וסגנון ספרותי וכדומה).
  • מי שהעלה את זה ליו טיוב פשוט חתך מתוך הסרט את הקטע הזה ולא עשה שום עבודה נוספת. דבר שבדרך כלל מביע בנאליות/מגבלות. היות והחיתוך שלו כלל כמה שניות לאחר סוף השיר, אזי יש ייחוס וחשיבות לעבודתו. [כפי שציינתי, אפשר לפרש שיר בכל מיני כיוונים, וכאן, יש פרושים שיכולים למשוך לכל הכיוונים).
  • קטלוג פייתי: מגבלות של מגבלות (נראה לי שבסך הכל ההתייחסות המרכזית היא למה שעשה חותך הקטע ולא לסרט עצמו) או צורה של בסיס (באם נלך על ההופעה של השיר בסרט, ונתעלם ממה שקורה לזה ביו טיוב).
  • שווה לשים לב, שכאשר מסתכלים על ההערות של הסרט, ההערה המובילה היא של מישהו ששם את הזמנים (כפי שמתייחסים בסרטון) והמילים החשובות בכל קטע - על מנת לעזור לפצח את העבודה שעשו עושי הסרט במקור כאשר הם חיברו את השיר לארועי הסרט. כך הוא מציין שב 1:56 את המילים “All Along The Watchtower… princes kept the view” כאשר בסרט אז עוברים לאוזימנדוס. כלומר על פי הסרט אוזימנדוס מייצג את הנסיכים (שהם חיצוניים לסיפור).
  • השאלה היא האם מתייחסים כאן לאדם שקצץ את הקטע מתוך הסרט (די ארוע משמים בזכות עצמו) או ליצירה של הסרט (והחיבור שעשו הבימאים בין השיר לבין מה שקורה בסרט).
  • התייחסות נוספת לנושא היצירה השניה היא העובדה שהסרט מבוסס על הקומיקס (ונעשה בדיוק כה רב).
  • מעניין להסתכל על גרסאות אחרות שמשלבות את השיר עם הסרט - כי שם האדם שיצר את הסרטון גם עשה עבודת חשיבה נוספת ולא רק חתך על פי מה שבא לו.
  • גולי - מיהו האציל הניו יורקי הלא חביב עלינו?

8. לגבי השיר ומילותיו

  • הפסוקים בעברית ממש מבריקים. מעניין מי שם לב לכך.
  • עדיף לקחת מתוך שני הפרושים שנתת את ההווה. כי השירים מיוחסים להווה ולא לעבר.
  • מה המשמעות של המגדל המוזכר? של הג'וקר? של הגנב? כן, גולי נתנה כמה רמזים לנושא, אולם הם מבובלים ורבים האפשרויות מההחלטות. מעניין אם ניתן להגיע לכמה מסקנות יותר סופיות.
  • על פי דבריו של בוב דילן - השיר מתקדם הפוך לארועים שבו. מה זה אומר?
  • הציטוט התנ“כי דווקא לוקח את הארועים בצורה המתקדמת עם השיר, כאשר דווקא השיא בסיפור התנ”כי, בו הרוכבים מבשרים על נפילת בבל, חסר בשיר עצמו. חוסר בתוך פעולה/טכס של פיות מיוחסת בדרך כלל להשפעות אציליות ששינו דברים באמצע ללא חזרה (בעונה השניה קצת התייחסתי לחוסר בתוך פעולות של פיות אם אתם זוכרים). כך שאם מקשרים את זה לנפילה של העיר הישנה (מקומו של טנסי), זה נותן את המקום לפעול עליו.

גולה עונה

5. טוב, קודם כל הפכתי ל-bold את הקישורים החיצוניים שלי, כך שיש קישור למילים, ולוויקיפדיה - ממנה נלקחו הציטוטים על השיר (ב-Analisys). שם יש את ההתייחסות גם לישעיהו, והוספתי את הקישור לפרק הרלוונטי.

6. אכן אין לי את סרטון ה-cover המקורי, אבל הביצוע שלו הוא הביצוע הקאנוני.

7. קצת דיברתי על הגרסאות של הסרטוני ה-watchman. אני דווקא התייחסתי לזה כבסיס של מגבלות, כי הבחירה שלי בעצם הייתה פשוט להראות את הסרט. אז אולי נכון יותר היה לקשר את זה לסרט כולו ולתת הפניית זמן, אבל רציתי להתפקס על רגע נתון - וזה מה שזה נותן: מבט ממוקד על אפוס רחב יותר. בכל מקרה אני לא בטוחה, כפי שאמרתי, מה זה אומר להיות בסיס של מגבלות, או מגבלות של מגבלות - והייתי שמחה לשמוע עוד. לאיזה כיוון רצוי לנו לקחת את זה (כל אחד מן החלקים).

וואו, אני מה זה לא סגורה על הסיפור של הצילונים - זה ארוך מסובך (ולא ממש מעניין). החמישה האחרונים חסרי מספר (בשונה מהשאר שיש לכל אחד מהם מספר דגם ואין סוף כפילים שלו). יש עניין שלם מהזהות שלהם, שסמוייה גם מהציילונים האחרים ולמעשה נטען שהחיפוש אחריהם אסור. בדיעבד מסתבר שהחמישה הם:

  • הורי הגזע הציילוני.
  • למעשה בני אדם ציילונים מהאדמה הראשונה שנחרבה אי אז בעבר, שברחו עם הידע לייצר ציילונים (מכניים).
  • אינם מודעים עד אותו רגע (עם השיר והכל) להיותם ציילוניים.
  • נבגדו למעשה על ידי בנם הבכור - יצירתם הראשונה - שהייתה לו איזושהי פואנטה או אג'נדה כך אני חושבת, אבל אני לא סגורה מה היא. הבגידה שלו כללה את נעילתם, ואחר כך שירורם ללא זכרון, מחיקת הזכרונות של שאר דגמי הציילונים בדבר קיומם, ואחר כך הנעילה של דיאנה (מספר שבע אולי?!) שהתחילה לגלות אותות של הזכרות.
  • שרדו על אף התוכנית הזדונית - מלבד האישה של סול- שאותה הוא עצמו הרג בשל (חי חי חי, צחוק הגורל) שיתוף פעולה עם ציילונים על מנת לשחרר אותו או משהו. (בכל מקרה היו הורגים אותה - הוא התעקש לעשות את זה בעצמו).

בכל מקרה יש דבר כזה שנקרא וויקיפדיה, ושם כתוב על כל העסק שמסק שסק הזה.

בעניין השיר והמציאותיות: תראה, הארבעה (החמישית הייתה מתה כבר) שמעו את השיר הזה. אף אחד מלבדם לא שמע אותו. הם הלכו בעיקבותיו ופגשו זה את זה. הם הבינו שהם ציילונים. מסחינתם זה משהו ששבר לחלוטין את תפיסת הזהות שלהם - בעיקר את של סול, אני מניחה, שלא רק היה הסגן של אדמה, אותו העריץ בכל ליבו, ושבוי בזמן השהות שלהם על הכוכב ההתיישבות, בידי כוחות הציילונים. אלא גם הרג את אישתו האהובה בגלל שהיא התרועעה עם ציילונים או שתפה פעולה בשביל להציל אותו (נדמה לי).

לי כצופה (ובעיקר לישראל) השיר שבר פתאוום את ההפרדה בין המציאויות. זה היה שיר שהם ממש שמעו בתוך עולם הסדרה. אז all along the watchtower הוא שיר שמקורותיו ציילונים?! זה היה מאד מוזר.

אגב, עוד נקודה מעניינת בעולם הבטלסטר גלקטיקה היא הקיום של ה-Hybrids - שקצת מזכירים את הטייסים של דיון. הם לא נחשבים מי מהמודלים הרגילים, הם למעשה איזושהי הכלאה בין ציילון לספינה אותה הם מטיסים (אחד מהחמישיה האחרונה: סמואל אנדרס - הפך להייבריד של הבטלסטר גלקטיקה אחרי שהפך לצמח). לא יודעים הרבה עליהם, יש הטוענים שהם משוגעים, יש הטוענים שהם נמצאים ברמת חשיבה ומודעות גבוהה יותר, בכל מקרה הם יושבים כעוברים בגיגיות מים גדולים מחוברים למכונות ומטיסים את הספינות על כך הקפיצות הנדרשות. זה מתקשר לי גם לעובר, גם לסמביוזה, גם למסע וכך הלאה

7. נראה לי מעניין גם שכל השיר מופיע בסרט, אומנם מוגבר או מונמך, אבל הוא לא קטוע, כפי שקורה הרבה פעמים. והסרט לחלוטין מתכתב איתו.

חוצמיזה האציל הניו-יורקי הלא חביב עלינו הוא מבחינתי טנסי. הוא לא מניו-יורק?

*ועכשיו מנחה חביב, אני חייבת שתגיד לי מה ההשלכות של הבחירות הקליפיות, לעומת לבחור נניח קליפ שהוא מין מונטז' של כל מיני קטעים.

הערות של המנחה

הערות מנחה

6 אין ספק שהבצוע של הנדריקס הפך להיות הקנוני. הוא גם זה שמופיע בווטצ'מאן. זו הסיבה שציינתי שעל פי התפיסה הפייתית הקלאסית, מדובר ביצירה שניה. כי על סמך היצירה הראשונה הנדריקס יצר יצירה שהיא… שניה.

7 אכן התמקדת בשיר עצמו בתוך הסרט. אולם כל דבר שמביאים סוחב איתו את כל ההחלטות שקרו עד ששמו את השיר ביו טיוב וכן את כל מה שקרה שם לאחר מכן. לכן צריך להתייחס למכלול ולא רק לפרט אותו את רצית להביא. ברור מאליו שהפרט אותו רצית להביא יהיה המרכזי, אולם המכלול משפיע גם על זה.

לגבי התיוג הפייתי - זה הרבה פחות חשוב כרגע. כאשר בונים טקסים מסודרים של פיות כמובן יש לזה חשיבות רבה מאד. כאן, היכן שיותר קריטי לי להבין את המגבלות אותם אתם נותנים בקלף, אז אני יותר מציג את זה למען הידיעה והעתיד.

עקרונית מגבלות של מגבלות ידגישו את התמודדויות, כפי שקרו במציאות בעת בצוע הדבר/עבודה. בסיס של מגבלות יותר ידגישו את הפעילויות שנעשות על מנת להתגבר על מגבלות שקורות במציאות.

לדוגמא: על מנת להשיג תואר באוניברסיטה יש להשיג ציונים טובים בבגרות/פסיכומטרי. התמקדות בלהשיג את הציונים האלו זה הבסיס למגבלות. התמקדות באיך שהאדם עשה את התואר וסיים אותו (רשימת הקשיים המרכזיים שלו לדוגמא) יהיה המגבלות של המגבלות.

מגבלות, כמעט תמיד, יעסקו במציאות ובארוע עצמו.

לגבי החמישיה - שימי לב שאת מכניסה את הנושא וההתייחסויות אליו. כך סתם אני לא רואה איך מתוך השיר של באטלסטאר הדבר ברור או מיוחס (הקישורים שאת עושה הם נהדרים עם החמישיה). והיות שאת דנה בנושא, שווה להגיד באיזה צורה את גם רואה את התרגום של החמישיה אל תוך המציאות שלנו (של המשחק).

אני מקווה שאני מבין נכון את דבריך: את רואה בשיר (ובארועי החמישיה) את הדבר ששובר את המציאויות השונות שחווים האנשים? אותו קטליזטור (גם לדמויות בסדרה וגם לצופים) שגורם להבנה שאתה בעצם משהו אחר לחלוטין?

אהבתי מאד את הנושא של ההייבריד, זוית מעניינת מאד על הנושא.

7 (יש לנו פעמיים שבע. כנראה כי אתם לא יכולים להגיד את המספרים שבין 3 ל 7)

אכן השיר בסרט. זו גם בדיוק הייתה הנקודה שלי. את השיר בוואטצ'מן הכניס הבימאי, וסנכרן את הצילומים סביבו. גם שמר על אמיתות מול הקומיקס המקורי וגם עמד במגבלות של השיר. הסרט עמד במגבלות של השיר.

מעניין איך זה שדווקא בסרטי/סדרות מדע בדיוני אוהבים כל כך להשתמש בשיר הזה. והשיר מאד לא ברור.

המיקום של טנסי הוא בעייתי - עד כמה שאני זוכר, אתם יודעים שהוא מצד אחד מתגורר בביגין ומצד שני בניו יורק.

* לגבי ההשלכות של בחירות הקליפים. כעקרון, אני לוקח את הכמה הנקודות המרכזיות של כל שיר ומנסה לתת להם הופעה בארועי/סגנון המשחק. תוך כדי תכנון, כאשר אני נתקע בהחלטה/בעיה, אני משתמש בשיר ובנקודות המרכזיות שלו, על מנת לקבל את ההחלטה המתאימה.

השיר של ווטצמאן (שהוא היותר מעניין מבחינתי). הצגת אותו בתור הפרוטגוניסט.

לפיכך, אם נקח את השיר של ווטצמאן, הפרוטוגוניסט יופיע בארוע שיותר מתאים למטרותיו או כזה שהוא יופיע אינטגרטיבי בתוכו אם בעדכן/נגדכם או בזוית אחרת. בעוד שעם שיר יותר מונטאזי, יותר מתעסקים בדמויות סביבו, ארועים שקורים וקשורים, צורות שונות של הסתכלות עליו וכדומה. בשיר בו מתמקדים בדמות כמעט לא מרכזית (ראה מקרה הילדה בשיר שומר החומות ששרה סולו אחד ואז רקדה שאר השיר) - שם בהתאמה התעסקנו בארוע שהוא במרכז אך אינו מרכזי.

או בזוית אחרת (כי תמיד הכל תלוי בסיפור שקורה),

השיר של ווטצמאן יציב אותכם במאבק ישיר מול הפרוטוגוניסט. ראש בראש, עד הקצה. בעוד שעם מונטאז הייתם יותר מתעסקים בדבר שיש לו במקום ואתם זקוקים לו… לגנוב לו את אוגי מתחת לאוזן…

supernova/הקלף_של_בייג_ין.txt · מועד השינוי האחרון: 2013/11/02 18:00 (עריכה חיצונית)